Сурогатне материнство за кордоном

Хочете спробувати сурогатне материнство? Тут ви знайдете все, що потрібно знати про цю репродуктивну методику і про те, як провести процедуру сурогатного материнства за кордоном легально.

NaykrashchaKlinika.com інформує вас про сурогатне материнство за кордоном і допомагає у вашій медичній подорожі з кваліфікованими лікарями. Ця інформація надається виключно в інформаційних цілях і не призначена для заміни консультації медичного працівника.

Скільки коштує сурогатне материнство за кордоном?

Середня вартість сурогатного материнства за кордоном становить 55 000 євро, включаючи всі витрати на проживання та транспорт. Процедура займає від 12 до 15 місяців. 2 місяці потрібно на підготовку юридичної справи та медичні обстеження. 9 місяців для виношування дитини за допомогою ЕКЗ і 2 місяці для виконання адміністративних формальностей щодо новонародженої дитини.

Сурогатне материнство в Канаді60 000 €
Сурогатне материнство в Греції70 000 €
Сурогатне материнство в Україні33 000 €
Сурогатне материнство в Росії35 000 €
Сурогатне материнство в США115 000 €
Сурогатне материнство у Великобританії65 000 €
Сурогатне материнство в Грузії45 000 €

Сурогатне материнство за кордоном: повний путівник

Медикаментозна репродукція (ДРТ) – це рішення, якщо неможливо народитидитину природним шляхом. Якщо це не спрацювало, залишається два варіанти. Перший – звернутися до усиновлення. Але це довгий і складний процес.

Друге рішення – обрати сурогатне материнство. Це краща альтернатива для пар, які бажають мати біологічну дитину. Однак сурогатне материнство у Франції заборонено. Щоб стати батьками за допомогою цього процесу, потрібно поїхати в країну, яка дозволяє сурогатне материнство.

Однак процес сурогатного материнства важко реалізувати на практиці. Знайти серйозну сурогатну матір – це справжня смуга перешкод. З цієї причини багато людей користуються послугами спеціалізованого агентства.

Що таке сурогатне материнство?

Визначення

Що таке сурогатне материнство? Це визнаний метод допоміжних репродуктивних технологій або ДРТ. Принцип полягає в пересадці ембріона в матку жінки. Слід зазначити, що плід є результатом екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) або штучної інсемінації.

Але є й зворотній бік. Людина, яка виношує дитину, не є справжньою матір’ю. Вона є сурогатною матір‘ю. Вона не має жодних прав на майбутню дитину. Тому сурогатна мати виношує дитину від пари, яку призначили батьками. Вона повинна передати їм дитину при народженні.

Сурогатне материнство може відбуватися двома способами. По-перше, ембріон виробляється з гамет передбачуваних батьків . Тому сурогатна мати не має генетичного зв’язку з майбутньою дитиною. Вона несе повну відповідальність за вагітність.

Однак ембріон також може бути отриманий з яйцеклітини сурогатної матері та сперми біологічного батька або іншого чоловіка. Останній називається анонімним донором. Це означає, що саме вона є донором, тобто біологічною матір ‘ю дитини.

Закон про сурогатне материнство у Франції

Франція забороняє використання цієї методики. Закон про біоетику від 29 липня 1994 року ввів цей захід в дію через статтю 16-7 Цивільного кодексу. Вона передбачає, що “будь-яка угода, що стосується дітонародження або управління від імені іншої особи, є недійсною”.

Цей французький закон ґрунтується на принципах недоступності людського тіла і статусу особи. Простіше кажучи, він забороняє людині здавати в оренду або продавати своє тіло. Він також передбачає, що дитина не може бути продана.

Якщо батьки обирають туризм з метою продовження роду, повернення дитини до Франції – це смуга перешкод. Те ж саме стосується транскрипції свідоцтва про народження в реєстрі актів цивільного стану.

Дві французькі пари зіткнулися з цією проблемою. Вони вирішили звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Ці пари обрали сурогатне материнство, щоб здійснити своє бажання мати дитину, і поїхали до Сполучених Штатів. Коли вони повернулися до Франції з маленькими доньками, їм було відмовлено у праві переписати американські свідоцтва про народження дітей у французькі акти цивільного стану. Діти були зачаті з використанням гамет чоловіка та ооцитів американського донора.

Батьки засудили це як порушення права дитини на повагу до приватного і сімейного життя. Про це йдеться у статті 8 Європейської конвенції з прав людини.

Європейський касаційний суд зобов’язав Францію визнати спорідненість дітей. Французька влада не здавалася до кінця. Уряд підтвердив свою позицію Законом про біоетику від 2 серпня 2021 року. Однак він дозволив потенційним батькам усиновити дитину. Для того, щоб ця процедура була дійсною,іноземний документ про цивільний стан повинен бути легальним.

Верховний суд продовжував вживати нових заходів для захисту прав дітей, народжених за допомогою сурогатного материнства. Зрештою, Франція дозволила видачу свідоцтва про французьке громадянство цим дітям за умови, що батьки перебувають у родинних стосунках з французом.

Про етичність сурогатного материнства

У лютому 2022 року IFOP провів опитування понад 2 000 осіб для Femme Actuelle. Воно стосується закону про біоетику. 72% опитаних жінок і 51% опитаних чоловіків висловилися за дозвіл сурогатного материнства у Франції.

Дехто закликає до прийняття законопроекту про “альтруїстичне або етичне сурогатне материнство за медичними показаннями”. Принцип полягає в тому, щоб дозволити використання сурогатної матері, якщо жінка не може виносити дитину через стан здоров’я або безпліддя. Щоб уникнути будь-якої форми комерційного сурогатного материнства, донорство сперми або яйцеклітин і сурогатне материнство повинні здійснюватися безкоштовно.

Але етичність сурогатного материнства залишається дуже чутливою темою для дискусій. Багато людей асоціюють його з відмовою від дитини. Не слід забувати, що сурогатна мати повинна передати дитину біологічним батькам. У деяких країнах, де сурогатне материнство вже є легальним процесом, закон також дозволяє платити сурогатній матері. Однак така практика, як правило, прирівнюється до продажу людського тіла. Психосоціальні аспекти процедури також ставляться під сумнів.

Законодавча база для сурогатного материнства широко варіюється. Але заради найкращих інтересів дитини Європейська комісія 7 грудня 2022 року прийняла пропозицію щодо регламенту. Він передбачає, що якщо батьківство визнається в одній державі-члені ЄС, то воно буде визнаватися і в усіх інших.

Для кого призначене сурогатне материнство?

Сурогатне материнство – це метод медикаментозної репродукції, який підходить для різних профілів. Як правило, воно здійснюється :

  • У парі чоловік-жінка, яка не може зачати дитину природним шляхом через безпліддя або інші проблеми зі здоров’ям,
  • Одиноким жінкам або чоловікам, які хочуть стати батьками,
  • В одностатевій парі, яка бажає створити сім’ю.

Як відбувається процес сурогатного материнства?

Звернення до агентства, що спеціалізується на медичному туризмі , робить процес сурогатного материнства простішим. Ось як відбувається цей процес.

Підготовка

Все починається з консультації. Під час цієї бесіди майбутні батьки обирають країну, куди вони хочуть поїхати для прокреаційного туризму. Вони також повинні визначити свій батьківський проект. Їм пропонують програму, яка може відповідати їхній ситуації. Наступним кроком є складання договору. Якщо майбутні батьки згодні з усіма умовами договору, вони повинні його підписати. Можна домовитися і змінити певні пункти. Після цього можна починати процес.

Майбутні батьки повинні зібрати пакет документів, необхідних для обраного ними місця. Сюди входять медичні обстеження та юридичні документи. Потім файл надсилається до клініки, яка буде займатися процесом сурогатного материнства. Після цього призначається візит до клініки.

Якщо майбутня мати не може використовувати свої яйцеклітини, вона повинна вибрати донора. Клініка пропонує їй список. Наступний крок – пошук сурогатної матері. Вона проходить ретельний відбір. Вона повинна пройти медичні та психологічні тести. Вона також повинна відповідати критеріям, встановленим клінікою та агентством сурогатного материнства.

Лікування

Після того, як підготовчий етап пройдено правильно, можна починати медичне лікування. Перший крок – формування ембріона. Це здійснюється в лабораторії. Сурогатна мати повинна регулярно відвідувати клініку, щоб підготуватися до перенесення ембріона.

Перенесення здійснюється, коли умови сприятливі для трансплантації. Через два тижні сурогатна мати повинна здати аналіз крові, щоб перевірити, чи вона вагітна. Якщо тест позитивний, вагітність спостерігається.

Пологи і повернення додому

Майбутні батьки можуть стежити за перебігом своєї вагітності. Коли настане час пологів, їх негайно повідомлять про це. Дитину можна забрати з пологового відділення або з пологового центру.

Свідоцтво про народження видається майбутнім батькам. Це один з документів, необхідних для отримання паспорта дитини. Маленька сім’я може повернутися до країни походження. Виконуються адміністративні формальності, пов’язані з внесенням свідоцтва про народження до реєстру актів цивільного стану.

Які країни дозволяють сурогатне материнство?

Сполучені Штати і Канада були першими країнами, які дозволили сурогатне материнство. У Сполучених Штатах сурогатна мати може навіть отримати компенсацію. Однак у деяких штатах існують деякі винятки. У Луїзіані, наприклад, тільки гетеросексуальні пари мають право на цей метод прокреації. У штаті Нью-Йорк сурогатне материнство доступне тільки для резидентів США.

В Україні та Росії сурогатне материнство також дозволено, навіть для іноземних резидентів. Те ж саме стосується і Мексики. Але кожна країна-член ЄС має свій власний цивільний кодекс і судову систему. Тому вам потрібно перевірити, чи доступна процедура для іноземних пацієнтів.

У наступних країнах сурогатне материнство може здійснюватися на альтруїстичних засадах:

  • Нідерланди
  • Бельгія
  • Вірменія
  • Португалія
  • Данія
  • Албанія
  • Грузія
  • Греція
  • Австралія;
  • Нова Зеландія.

Скільки коштує сурогатне материнство за кордоном?

Сурогатне материнство коштує від 25 000 до 125 000 євро. Але все залежить від країни, в якій відбувається процес. Чи є він альтруїстичним? Чи повинна сурогатна мати отримувати компенсацію? Чи відшкодовує місцева система охорони здоров’я витрати на медичну допомогу, пов’язану з вагітністю ? Всі ці деталі враховуються при розрахунку.


Витрати також залежать від вибору клініки або лікарні. Звертаючись до агентства, ви можете скористатися перевагами більш простого маршруту для медичної поїздки. Зв’яжіться з нами, і ми відповімо на всі ваші запитання.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНОЮ оцінкою!

За запитом та
без жодних зобов’язань з вашого боку.

100% безкоштовна консультація. Ми аналізуємо вашу ситуацію, ваші потреби та очікування. І оцінюємо бюджет, необхідний для : Переліт + готель + таксі + лікування.

Ви завжди зберігаєте повний контроль над процесом. Повний душевний спокій.


Найпоширеніші запитання

Якщо сурогатне материнство не здійснюється в рамках правового поля, потенційні батьки можуть зіткнутися з різними проблемами. Ось чому вам потрібна допомога спеціалізованого агентства. Вони беруть на себе весь процес.

Все залежить від правил, що діють в обраній країні. У деяких країнах сурогатна мати має право на відмову. Але клініка ретельно відбирає сурогатних матерів, щоб уникнути подібних ситуацій.

Слід зазначити, що сурогатна мати підбирається вибірково. Якщо процедура включає в себе донорство яйцеклітин або сперматозоїдів, то донор також проходить суворий відбір. Ризик передачі дитині генетичного захворювання залишається низьким.

Потенційні батьки отримують офіційне свідоцтво про народження. Це означає, що вони можуть без проблем повернутися додому. Вони також отримають допомогу з подачею заяви на запис до органів реєстрації актів цивільного стану.

До подальших розпоряджень сурогатне материнство залишається забороненим у Франції. Французька система соціального забезпечення не відшкодовує вартість будь-якого догляду, пов’язаного з сурогатним материнством. Майбутні батьки повинні нести всі витрати.

У деяких країнах сурогатне материнство дозволено самотнім людям. Треба сказати, що в даний час багато людей обирають одиноке батьківство з особистих причин.

‍👩‍⚕ ОТРИМАТИ ЦІНУ ➡️