Етнічна ринопластика в Туреччині

етнічна ринопластика Туреччина 1
Написано Melissa

На жаль, не всі мають такий самий ніс, як у Клеопатри! Саме тому ринопластика в Туреччині стала однією з найулюбленіших процедур косметичної хірургії в Європі. І так само, як існує багато різних носів, існують різні види ринопластики, в тому числі етнічна ринопластика. Але що це таке? І чому так багато людей обирають Туреччину для цієї операції? Ось короткий огляд.

NaykrashchaKlinika.com надає інформацію про етнічну ринопластику в Туреччині і допомагає записатися на операцію до кваліфікованих хірургів. Даний контент призначений виключно для ознайомлення і не може замінити консультацію медичного працівника.

Скільки коштує етнічна ринопластика в Туреччині?

Середня вартість етнічної ринопластики в Туреччині становить 2 300 євро. Процедура проводиться під загальним наркозом і триває 3 години. Тривалість перебування в Стамбулі – 7 днів, перебування в лікарні – 1 ніч. У вартість входить проживання, послуги перекладача, VIP-трансфер та вартість операції. Остаточний результат видно протягом 6 місяців.

Ринопластика1800 €
Вторинна ринопластика2200 €
Етнічна ринопластика2300 €
Ультразвукова ринопластика2500 €

Що таке етнічна ринопластика?

Визначення

Ринопластика, також відома як пластиканоса, передбачає зміну форми носа людини відповідно до певних критеріїв краси.

Етнічна ринопластика проводиться чоловікам і жінкам з Африки, Латинської Америки, Південно-Східної Азії та Близького Сходу. Загалом, вона орієнтована на пацієнтів з Азії та чорношкірих.

2 femmes souriantes de différentes ethnies
2 усміхнені жінки різних національностей

Важливо розуміти, що етнічна ринопластика не має нічого спільного з расовою сегрегацією! Насправді, цей вид операції був розроблений для адаптації до специфічних носових особливостей чорношкірих або, ширше, так званих “етнічних” носів.

Пацієнти, які проходять цей вид операції, не прагнуть зробити свій ніс більш “західним”: вони просто хочуть виправити певні дефекти, як і люди, які проходять стандартну ринопластику.

Однак через специфічні анатомічні та морфологічні особливості етнічних носів необхідно використовувати певні точні та специфічні техніки: саме це і дозволяє зробити етнічна ринопластика.

Пояснювальне відео про етнічну ринопластику

Як і стандартну ринопластику, цю операцію можна проводити з 16 років: саме тоді ніс закінчує рости. Звісно, до 18 років необхідно перебувати в супроводі законного представника.

Фото до і після

Особливості етнічного носа

Ніс, як і решта тіла, є результатом сімейної спадковості. Насправді, вам могли сказати, що у вас такий самий ніс, як у вашого батька чи матері!

Загалом, існує 8 різних форм носа: тупий, прямий, опуклий, горбочок, кирпатий, вигнутий, аквілінія, бурбонка і кирпатий. Але також прийнято розрізняти їх за походженням. Вони відомі як італійські, середземноморські, африканські або азіатські носи.

Femme avec un nez asiatique
Жінка з азіатським носом

Коли використовується термін“етнічний ніс“, він відноситься саме до азіатів або людей з чорною шкірою. Їхні носи часто мають наступні характеристики:

  • Товста шкіра
  • Широкі ніздрі
  • Коротші кістки;
  • Менш розвинені хрящі.

На які дефекти найчастіше звертають увагу пацієнти?

Незалежно від походження, специфічні анатомічні особливості кожного носа можуть призвести до того, що пацієнти висловлюють дуже різні потреби. Однак існує ряд тенденцій, які регулярно повторюються в контексті етнічної ринопластики.

Найпоширенішими запитами є

  • Зменшення ширини носа;
  • Зменшити роздуті ніздрі;
  • Краще визначення кінчика носа;
  • Менш приплюснутий ніс.
Femme avec un nez africain
Жінки з африканським носом

Загалом, мета полягає в тому, щоб зменшити розмір носа спереду і збільшити його в профіль.

Навіщо робити етнічну ринопластику?

Щоб виправити дефект, зберігши при цьому гармонію обличчя

Як і всі операції косметичної хірургії в Туреччині, етнічна ринопластика дозволяє пацієнтам виправити певні дефекти. Але будьте обережні: не існує такого поняття, як ідеальний ніс, який можна просто відтворити.

Якщо ви наполягаєте на стандартизованому носі, ви ризикуєте отримати неприродний результат. Незалежно від того, етнічна вона чи стандартна, ринопластика повинна бути адаптована до анатомічних особливостей пацієнта, щоб зберегти гармонію обличчя.

Une femme africaine montrant son nez
Африканська жінка хизується своїм афро-носом

Тож ви можете запитати: чому б просто не зробити традиційну ринопластику?

Збереження мультикультурної краси

Хірурги, які проводять “традиційну” ринопластику, як правило, орієнтуються на європеоїдний ніс. Таким чином, вони слідують західним стандартам краси, які зазвичай застосовуються до білих європейських жінок.

Однак зараз ці стандарти еволюціонували, і краса все частіше визнається в її мультикультурному розмаїтті.

Rhinoplastie asiatique VS rhinoplastie africaine
Азіатська ринопластика VS африканська ринопластика

Азійські та темношкірі пацієнти не прагнуть зробити пластику носа в західному стилі. Вони хочуть покращити певні риси свого носа, зберігши при цьому його загальний етнічний вигляд.

Як можна зберегти етнічну ідентичність під час операції?

Жінка чи чоловік можуть мати очікування, які більшою чи меншою мірою відхиляються від “стандарту” їхнього походження. Однак це не обов’язково погано! Найголовніше, щобестетичний вигляд носа відповідав оригінальним расовим особливостям пацієнта.

Тому під час первинної консультації пластичний хірург в Стамбулі приділить особливу увагу очікуванням пацієнта, оскільки надмірні модифікації можуть призвести до втрати етнічної ідентичності.

У чому відмінності між етнічною і традиційною ринопластикою?

Традиційна ринопластика, яка дуже популярна в Європі, може застосовуватися з різних причин:

  • Зменшення розміру носа;
  • Модифікація кінчика;
  • Виправлення деформованого або викривленого носа.
Photo avant et après d'une rhinoplastie ethnique sur femme asiatique
Фото до і після етнічної ринопластики у азіатки

Для цього використовується кілька методів, таких як видалення кісток або зміна форми кінчика.

У випадку з етнічною ринопластикою ми, як правило, зустрічаємо такі запити:

  • Зменшити розмір основи носа;
  • Підняти спинну горбинку (верхню лінію);
  • Зробити кінчик вужчим.

Таким чином, запити відрізняються від запитів на звичайну ринопластику. Але це ще не все: існують також відмінності в техніці ринопластики.

Наприклад, при стандартній ринопластиці часто вкорочують перенісся. На відміну від цього, при етнічній ринопластиці часто збільшують розмір перенісся за допомогою хряща. Для зміцнення відносно тонкого хряща етнічних носів часто використовують хрящовий стабілізуючий трансплантат.

Photo avant et après d'une rhinoplastique ethnique sur femme de type afro
Фото до і після етнічної ринопластики у афроамериканки

Азійські та афроамериканські пацієнти також мають більш товсту шкіру навколо носа. Тому післяопераційні кровотечі трапляються частіше, тому зазвичай виконується закрита ринопластика: шрами ховаються всередині носа.

Етнічна ринопластика: зверніться до досвідченого спеціаліста!

Якщо ви плануєте зробити етнічну ринопластику в Туреччині, важливо ретельно підійти до вибору хірурга. Зокрема, під час підготовчої консультації ви можете поставити йому кілька запитань:

  • Чим його методи роботи відрізняються від традиційної ринопластики?
  • Чи робив він вже операцію людині вашого етнічного походження?
  • Який трансплантаційний матеріал він буде використовувати в разі необхідності?
  • Які можливі ускладнення та ризики?
Une femme asiatique face à une femme africaine
Азіатський ніс проти африканського

Всі ці питання дозволять вам перевірити, чи є ваш турецький хірург досвідченим у сфері етнічної ринопластики. Ви можете бути впевнені, що він буде використовувати специфічні методики, які враховують морфологічні особливості вашого носа. Зверніть увагу, що приймаються всі люди з ВІЛ-інфекцією.

Скільки коштує етнічна ринопластика?

Ви вирішили зробити пластику носа в Стамбулі? Перш за все, важливо дізнатися вартість такої операції.

Ринопластика – складна і дуже відповідальна операція. Оскільки ніс розташований на рівні обличчя, найменший дефект відразу буде добре помітний! Саме тому ця операція є особливо дорогою.

Coordinatrice calcule le prix d'une rhinoplastie ethnique
Координатор розраховує ціну етнічної ринопластики

Ціна етнічної ринопластики

Якщо ви живете в Європі, ваш перший інстинкт, ймовірно, – звернутися до європейських клінік. Однак це не обов’язково найдешевший варіант.

В Європі середня вартість етнічної ринопластики становить близько 5 000 євро. Залежно від міста і лікаря, вона може варіюватися від €4,000 до понад €9,000! Потім потрібно додати певні додаткові витрати, такі як різні консультації, що проводяться перед операцією, і вартість послуг анестезіолога.

Ціна етнічної ринопластики в Туреччині

Багато пацієнтів вирішують поїхати до Туреччини, щоб знизити вартість операції. Доступні кілька напрямків: Стамбул, Анталія, Ізмір, Бодрум, Анкара і Бурса.

Vue sur le Pont Galata à Istanbul
Вид на Галатський міст у Стамбулі

Пластичні хірурги, які практикують у Стамбулі, сьогодні вважаються одними з найкращих у світі. Вони мають великий досвід у цій галузі, а ціни пропонують набагато нижчі, ніж у Європі!

Складність етнічної ринопластики впливає на загальну вартість. Середня вартість етнічної ринопластики в Стамбулі, Туреччина, становить 2 300 євро, мінімальна вартість – 1 800 євро, максимальна – 2 600 євро. Ціни до 70% дешевші, ніж в Європі.

Етнічна ринопластика: різні етапи

Незалежно від того, чи звертаєтеся ви до клініки в Стамбулі, чи в Європі, процедура операції з етнічної ринопластики практично однакова.

Перед операцією

Консультація, яка передує косметичній операції на носі, – це етап, який не можна пропустити. Саме під час неї ваш хірург спланує подальший хід операції.

Coordinatrice avec une patiente
Координатор з пацієнтом

Не соромтеся пояснити, як ви ставитеся до свого носа:

  • Що вам у ньому не подобається?
  • Чи є у вас улюблений профіль?
  • Як би ви визначили свій ніс по відношенню до інших?
  • тощо.

Ваш хірург візьме до уваги всі ваші деталі та занепокоєння. Потім він проведе ендоскопічне обстеження вашого носа. Безболісне і дуже швидке (достатньо 1-2 хвилин), це обстеження дозволить йому проаналізувати ваш ніс з функціональної та естетичної точки зору.

Комп’ютерне моделювання

Як і в Європі, пластичні хірурги в Туреччині використовують комп’ютерну програму моделювання, щоб віртуально трансформувати ваш ніс і дати вам уявлення про те, як буде виглядати кінцевий результат.

Звичайно, слід пам’ятати, що це лише симуляція: реальний результат не обов’язково буде ідентичним цифровому зображенню. Тим не менш, це дозволить вашому хірургу спланувати хірургічні процедури, необхідні для того, щоб максимально наблизитися до результату, показаного в симуляції.

Simulation avant et après une rhinoplastie ethnique
Симуляція до і після етнічної ринопластики

Добре підготуйтеся до операції

Як правило, між першою консультацією з хірургом і датою операції проходить 15 днів. Цей період є життєво важливим для успішного проведення операції.

Тому ми рекомендуємо Вам

  • Утриматися від куріння протягом 2 тижнів до і після ринопластики
  • Не приймати аспірин, нестероїдні протизапальні препарати або харчові добавки, щоб обмежити ризик кровотечі.
  • Не їжте і не пийте нічого за 6 годин до операції.

Крім того, ваш хірург ознайомиться з вашою сімейною історією та алергією, щоб переконатися у відсутності протипоказань, які можуть перешкодити операції.

Chirurgien plasticien
Пластичний хірург

Напередодні та вранці в день операції вас попросять продезінфікувати шкіру антисептичним розчином.

День операції

Етнічна ринопластика може проводитися під місцевою або загальною анестезією.

Для зміни форми кінчика носа або невеликої горбинки, наприклад, достатньо місцевої анестезії. З іншого боку, якщо потрібна операція на кістковій частині носа, вас автоматично помістять під загальний наркоз.

Тривалість етнічної ринопластики може варіюватися від 30 хвилин до 3 годин. Знову ж таки, все залежить від змін, які будуть внесені у ваш ніс.

Hall d'une clinique esthétique en Turquie
Фойє естетичної клініки в Туреччині

Після операції вас можуть госпіталізувати на ніч. Якщо ви подорожуєте до Туреччини, плануйте залишитися там щонайменше на 6 днів, щоб мати час для післяопераційного огляду у хірурга на 5-й день, щоб зняти пов’язки і шину.

Ризики, ускладнення та побічні ефекти

З етнічною ринопластикою можуть бути пов’язані деякі рідкісні ризики:

  • Синці та набряки;
  • Кровотеча та інфекції;
  • Проблеми з дихальними шляхами;
  • Перфорація перегородки носа;
  • Погане загоєння;
  • Психологічні проблеми.

Ось чому ви повинні довіритися нам, щоб ми допомогли вам вибрати хірурга в Стамбулі, і зупинити свій вибір на авторитетному і досвідченому практикуючому лікареві.

Зверніть увагу, що в ісламській релігії етнічна ринопластика не є харамом. Вона допускається, якщо метою є усунення дефекту, що впливає на тіло.

Для людей з обмеженими фізичними можливостями надається послуга прокату інвалідних візків, щоб забезпечити приємні враження.

Запобіжні заходи після операції

Пацієнти, які перенесли ринопластику, зазвичай перебувають під наглядом щонайменше рік після операції. Ви також повинні знати, що естетичний результат операції буде видно не відразу: може знадобитися від 6 місяців до 2 років, щоб все було в повному порядку!

Щоб досягти бездоганного результату, важливо дотримуватися кількох правил у дні, тижні та місяці після операції.

Photo avant après d'une rhinoplastie Ethnique en Turquie
Фото до і після етнічної ринопластики в Туреччині

Очищення носа після етнічної ринопластики

Для правильного загоєння необхідна носова клізма. Вона дозволить вивести кров і скоринки зі стінок носа, допомагаючи слизовій оболонці швидше регенерувати. Для очищення слід використовувати фізіологічний сольовий розчин.

Кілька порад, як зменшити набряк носа

Після етнічної ринопластики абсолютно нормально, коли ніс набрякає: це проста реакція тканин на загоєння. Це явище особливо помітне на етнічних носах через більш товсту шкіру.

  • Протягом 24 годин після операції прикладайте холодні компреси під очі, щоб зменшити набряк.
  • Спіть з піднятоюголовою, щоб уникнути застою рідини в носі.
  • Уникайте солоної їжі, яка сприяє затримці води. Натомість дотримуйтесь дієти, багатої на білки та вітаміни.

Якщо вам важко зробити вибір, ми допоможемо вам зробити процедуру успішною і за зниженою ціною.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНОЮ оцінкою!

За запитом та
без жодних зобов’язань з вашого боку.

100% безкоштовна консультація. Ми аналізуємо вашу ситуацію, ваші потреби та очікування. І оцінюємо бюджет, необхідний для : Переліт + готель + таксі + лікування.

Ви завжди зберігаєте повний контроль над процесом. Повний душевний спокій.


поширені запитання

Як довго триває етнічна ринопластика в Туреччині?

Етнічна ринопластика в Туреччині – це постійний спосіб виправлення дефектів носа. Однак приблизно через п’ятнадцять років може знадобитися зробити кілька коригувань, оскільки ніс трохи змінюється з віком (як і решта тіла).

Етнічна ринопластика – це абсолютно безболісна хірургічна операція. Після операції ви можете відчувати лише відчуття закладеності носа, яке спонтанно зникне через кілька днів. Ніякого болю від синців або набряків немає.

Успішність етнічної ринопластики в Туреччині становить 98%. Дуже обнадійлива цифра, яка свідчить про якість наданої допомоги. Це одна з причин, чому пацієнти з усього світу їдуть до Туреччини на цю операцію.

Після етнічної ринопластики рекомендується утриматися від занять спортом як мінімум від 4 до 6 тижнів. Слід уникати занять спортом з підвищеним ризиком (особливо командними та бойовими видами спорту) протягом щонайменше 2 місяців.

Етнічна ринопластика, як правило, виконується за допомогою закритого підходу, в цьому випадку шрами ховаються всередині носа. Іноді, однак, доводиться робити розріз на кінчику носа або біля основи ніздрів: тоді шрами помітні, хоча і досить непомітні.

Мінімальний термін перебування в Туреччині для проведення етнічної ринопластики становить від 6 до 7 днів. Залежно від перебігу операції може знадобитися нічне перебування в лікарні. Як правило, хірург проводить огляд на 5-й день, щоб переконатися, що все в порядку.

Про автора

Melissa

Мене звуть Мелісса, і з 2014 року я працюю медичним та науковим письменником. Маю великий досвід написання регуляторних та медико-маркетингових документів, що охоплюють широкий спектр терапевтичних напрямків.

‍👩‍⚕ ОТРИМАТИ ЦІНУ ➡️