Стоматологічна хірургія в Угорщині

стоматологічний туризм угорщина 3
Написано Laurence

Все, що потрібно знати про стоматологічну хірургію в Угорщині! Яка середня ціна в Будапешті? Наші поради для успішного лікування зубів в Угорщині.

NaykrashchaKlinika.com надає інформацію про стоматологічну хірургію в Угорщині та допомагає записатися на операцію до кваліфікованих хірургів. Ця інформація надається виключно в інформаційних цілях і не призначена для заміни консультації медичного працівника.

Ціни на стоматологічну хірургію в Угорщині

Середня вартість лікування зубів в Угорщині, в Будапешті, становить 2 200 євро. Залежно від ваших потреб, ціна може варіюватися від 1800 євро до 2600 євро.

ВтручанняЦіна Угорщина
Вартість консультаціїБезкоштовно
Коронка на зубний імплантат700 євро
Порцеляновий вінір300 євро
Повний зубний імплантат5 000 євро
Квиток на літак70 євро
Готель50 євро

Що таке стоматологічний туризм?

Стоматологічний туризм – це просто практика подорожей за кордон з метою лікування зубів в Угорщині в Будапешті. Він став популярним маршрутом для європейців завдяки якості та відносно низькій вартості лікування зубів.

Лікування зубів в Угорщині

Важко точно сказати, скільки пацієнтів щороку виїжджають на лікування зубів за кордон, оскільки ні пацієнти, ні стоматологи не зобов’язані розголошувати цю інформацію. Однак, за деякими оцінками, ця цифра становить 60-70 000 пацієнтів на рік, майже половина з яких приїжджає на лікування до Угорщини. Зубні імплантати та хірургічні операції в ротовій порожнині – найпоширеніші види лікування, які європейці отримують за кордоном.

І угорські стоматологи приймають не лише відвідувачів з Європи, багато пацієнтів також приїжджають з сусідніх країн, таких як Франція, Німеччина, Австрія, Швейцарія та Італія. Ця угорська стоматологічна клініка стверджує, що 21% її пацієнтів приїжджають з Франції, 25% – з Німеччини і 28% – з Австрії.

Пацієнти з Німеччини та Австрії почали перетинати угорський кордон у пошуках дешевших стоматологічних послуг у 1980-х роках. Це призвело до виникнення “стоматологічних містечок”, таких як Мошонмадьяровар, де є 160 стоматологічних кабінетів, але населення становить лише 32 000 осіб.

З появою бюджетних авіаліній пацієнти змогли дешево подорожувати з більш віддалених районів. Поступово в Будапешті відкривалося все більше стоматологічних кабінетів, щоб забезпечити більший комфорт для авіапасажирів.

Чому лікують зуби в Угорщині?

Причини, через які люди їдуть до Угорщини на стоматологічне лікування, включають наступне:

  • Ціна: основною причиною, чому люди роблять косметичну стоматологію в Угорщині, ймовірно, є економія коштів у порівнянні з приватним лікуванням в Європі – особливо на зубних імплантатах і вінірах, які можуть коштувати тисячі фунтів.
  • Навчаннята кваліфікація: Стоматологи в Угорщині проходять тривале навчання, і їхня діяльність добре регулюється.
  • Найсучасніше обладнання: Багато угорських клінік інвестували значні кошти в новітні технології, щоб зробити лікування зубів максимально ефективним, швидким і комфортним.
  • Швидкість лікування: Час очікування в Національній службі охорони здоров’я (NHS), як відомо, довгий, а це не те, що ви хочете, коли у вас болить зуб. Замість того, щоб місяцями чекати на лікування в рідній країні, пацієнти можуть отримати стоматологічну допомогу в Угорщині за лічені дні.
  • Відмінні умови: Основна увага приділяється турботі про клієнтів і створенню приємних вражень, деякі клініки пропонують спа-салони, якими пацієнти можуть користуватися під час перебування в клініці.
  • Розташування: лише 2 години польоту літаком з Франції, консультації та деякі процедури можна пройти без ночівлі в Угорщині.
  • Визначні пам’ятки: Якщо ви подорожуєте за кордон, ви також можете поїхати в якесь мальовниче місце. Будапешт та його околиці можуть багато чого запропонувати з точки зору туризму та дозвілля.

Навчання на стоматолога в Будапешті

Найстаріша медична школа Угорщини, Університет Семмельвайса, була заснована в 1769 році і щороку приймає найбільшу кількість студентів-стоматологів у країні. Розташований у самому центрі Будапешта, він пропонує стоматологічну освіту угорською, французькою та німецькою мовами.

Щороку майже половина випускників-стоматологів є іноземцями, що свідчить про якість викладання. Після завершення навчання випускники отримують ступінь доктора стоматології (D.M.D.).

Стоматологи, які бажають отримати кваліфікацію в спеціалізованій галузі, такій як ортодонтія, пародонтологія або ортопедична стоматологія, повинні спочатку відпрацювати 36 місяців оплачуваної роботи в професійній практиці. Потім вони можуть повернутися до університету, щоб вступити до аспірантури.

Правила, що регулюють діяльність угорських стоматологів

Оскільки Угорщина є членом ЄС, всі стоматологи, які практикують в країні, повинні відповідати стандартам ЄС. Крім того, вони повинні зареєструватися в Міністерстві охорони здоров’я, яке видає сертифікат тим, хто може продемонструвати певний рівень діяльності. Щоб зберегти цю ліцензію, стоматологи повинні йти в ногу з сучасними стандартами, регулярно відвідуючи семінари, конференції тощо.

Багато угорських стоматологів також зареєстровані в Угорській медичній палаті (Magyar Orvosi Kamara – MOK). Хоча ця акредитація є добровільною, вона є ознакою престижу. Ось чому так багато стоматологів прагнуть її отримати, відповідаючи суворим критеріям. Це членство – це те, що слід мати на увазі, коли ви шукаєте стоматолога в Угорщині.

Клініки в Угорщині не підлягають постійному моніторингу, але передбачається, що стоматолог, який досяг певного рівня якості, піклується про роботу своєї клініки. Ви можете вибрати клініку, яка має акредитацію ISO 9001, якщо хочете бути спокійними, проходячи косметичну стоматологію в Угорщині.

Куди звернутися до стоматолога в Угорщині

Після того, як ви звузили свій пошук і вирішили лікуватися в Угорщині, вам все одно потрібно буде вибрати клініку, до якої звернутися. Чи будете ви обирати стоматолога в Будапешті, столиці, чи в меншому місті?

Імплантація зубів в Будапешті

Багато з найкращих стоматологічних клінік Угорщини розташовані в історичній столиці, Будапешті. Будапештські стоматологи добре відомі своїми високими стандартами косметичної стоматології та регулярного догляду за зубами.

Деякі стоматологічні клініки в Будапешті пропонують власне житло, але навіть якщо у вашій клініці його немає, є варіанти розміщення на будь-який смак і гаманець. Номери в 3-зіркових готелях Будапешта доступні приблизно від €55 за ніч.

Варто також знайти час, щоб оглянути визначні пам’ятки Будапешта. До 1872 року міста Буда і Пешт, розділені Дунаєм, були окремими. Хоча зараз вони об’єднані, кожне з них зберігає свій власний характер. У Буді, горбистому місті, знаходиться замок, з якого відкривається вражаючий вид на річку та решту міста.

Пішохідна екскурсія дасть вам уявлення про місто, але вам знадобиться кілька днів, щоб дослідити його у своєму власному темпі. Деякі клініки навіть пропонують власні екскурсійні програми, які ви можете включити в свій візит до стоматолога. Завітайте до одного зі спа-центрів, якими славиться Угорщина, щоб трохи розслабитися до або після стоматологічного лікування.

Інші напрямки

До клінік у таких віддалених від столиці місцях, як Мошонмадьяровар, доведеться добиратися трохи довше – але знову ж таки, у вас не повинно виникнути проблем з отриманням допомоги в організації поїздки. Ви можете виявити, що в більш віддалених районах ціни ще нижчі.

Прямі рейси до Угорщини тривають близько 2 годин. Таким чином, просту консультацію або лікування можна пройти всього за один день. Для більш складних процедур, таких як імплантація зубів, вам, ймовірно, доведеться залишитися на кілька ночей і, можливо, зробити кілька візитів.

Чому б не почати з отримання безкоштовної пропозиції від однієї з наших рекомендованих стоматологічних клінік в Угорщині? Просто заповніть кілька деталей, і один з наших представників стоматологічного туризму зв’яжеться з вами найближчим часом, щоб обговорити ваше лікування і ціни.

Чому в Угорщині дешевше?

Можна припустити, що нижчі ціни є результатом нижчих стандартів лікування та застарілого обладнання. Навпаки, багато угорських стоматологічних клінік мають найсучасніше обладнання і пропонують рівень обслуговування, який значно перевищує рівень багатьох клінік в Європі.

Насправді, саме накладні витрати бізнесу багато в чому визначають вартість лікування. Оренда комерційних приміщень у Будапешті не така дорога, як, наприклад, у Лондоні. Комунальні послуги, зарплати та обслуговування також дешевші.

Ці заощадження швидко накопичуються і дозволяють стоматологам пропонувати свої послуги за відносно низькою ціною. Маючи вищу норму прибутку, вони також можуть більше інвестувати в обладнання та приміщення, щоб покращити досвід своїх пацієнтів.

Зростання стоматологічного туризму сам по собі також допомагає утримувати ціни на низькому рівні, а стандарти – на високому. Оскільки все більше стоматологів відкривають свої двері пацієнтам з таких країн, як Великобританія, Франція і Німеччина, вони постійно конкурують один з одним, щоб запропонувати найкращі послуги.

Майте на увазі, що не всі угорські стоматологи зробили такі інвестиції в технології, навчання та обладнання. Це означає, що ви не повинні шукати найдешевше лікування. Проведіть власне дослідження, переглянувши в Інтернеті відгуки про стоматологічний туризм в Угорщині і поставивши багато запитань, щоб переконатися, що обрана вами клініка пропонує саме той рівень обслуговування, який вам потрібен.

Імплантація зубів в Угорщині

Після того, як ви знайшли клініку, яка вас влаштовує, вам потрібно буде відвідати консультацію. Це необхідно для того, щоб спланувати лікування, розрахувати точну вартість і переконатися, що вас все влаштовує.

Консультації часто безкоштовні, а деякі клініки можуть піти ще далі і запропонувати безкоштовний трансфер з аеропорту і навіть відшкодувати вартість перельоту, якщо ви погодитеся на запропоноване лікування.

Тривалість і кількість необхідних візитів залежать від типу імплантатів, які у вас встановлені.

Процедура імплантації

Традиційні імплантати встановлюються поетапно. Спочатку сам імплантат встановлюється в щелепну кістку, а тканина ясен підшивається на місце. Для того, щоб імплантат прижився і зростався з кісткою, потрібно від чотирьох до шести місяців.

Під час наступного візиту встановлюється абатмент, і ви можете отримати тимчасову коронку для його покриття. Приблизно через два тижні прийде час виміряти ваш рот, щоб коронка або міст на імплантаті ідеально прилягала до нього. Виготовлення зазвичай займає кілька днів, під час яких ви можете піти додому або насолодитися міні-відпусткою.

Вся процедура вимагає трьох-чотирьох візитів, розподілених на кілька місяців.

Імплантати All-on-4

Імплантати All-on-4 в Угорщині можна встановити всього за один день, що робить їх популярним вибором для пацієнтів з імплантацією зубів в Угорщині. Оскільки для них потрібно лише чотири імплантати в нижню щелепу і шість у верхню, вони також дешевші, ніж повний рот з традиційними імплантатами.

Пацієнтам може бути рекомендовано залишитися на кілька днів, щоб стоматолог міг спостерігати за прогресом, але не обов’язково залишатися на тиждень. Спочатку встановлюються тимчасові протези, а через кілька місяців вам потрібно буде повернутися, щоб замінити їх на постійні.

Як знайти відповідного стоматолога

Вибір стоматологів в Угорщині може бути трохи приголомшливим, коли ви починаєте розглядати свої варіанти. На щастя, ми вже обрали тих, кого вважаємо одними з найкращих стоматологів в Угорщині, спираючись на наші високі стандарти якості, догляду та обслуговування (читайте про те, як ми обираємо клініки тут).

Ви можете зв’язатися з цими клініками для отримання безкоштовної пропозиції, натиснувши нижче і надавши нам свої контактні дані.

Ми рекомендуємо вам проконсультуватися зі своїм звичайним стоматологом перед тим, як почати лікування за кордоном. Він зможе виявити будь-які основні проблеми зі здоров’ям ротової порожнини, які можуть перешкоджати встановленню зубних імплантатів або іншому лікуванню за кордоном. Вам також може знадобитися панорамний рентгенівський знімок для відправки в клініку в Угорщині для отримання точної ціни.

Питання до стоматолога

Під час пошуку найкращого стоматолога в Угорщині для ваших потреб, ось кілька запитань, які варто задати, щоб переконатися, що ви охопили всі основні моменти:

  • Як проводяться консультації?
  • Коли вам буде названа фіксована ціна за лікування?
  • Що входить у вартість лікування, а за що доведеться доплачувати?
  • Як вони акредитовані?
  • Яку допомогу вони надаватимуть під час вашого одужання?
  • Який подальший догляд вам потрібно буде організувати після повернення?
  • Чи надають вони страховку та/або гарантії?
  • Що станеться, якщо ви зіткнетеся з ускладненнями після повернення?

Відгуки про стоматологів в Угорщині

Якщо ви вивчаєте варіанти лікування зубів в Угорщині, відгуки є важливою частиною процесу. Ви хочете знати, яким був досвід інших людей, які отримували такі види лікування, як коронки, вініри та зубні імплантати в Угорщині.

Але з такою великою кількістю інформації, доступної в Інтернеті (і не вся вона чесна), ви можете відчути себе трохи пригніченими. Щоб полегшити вам завдання, ми зібрали кілька корисних коментарів та порад від людей, які відвідали Угорщину для проведення стоматологічної операції. Тут ви знайдете інформацію про :

  • Види стоматологічного лікування, доступні в Угорщині
  • Переваги бронювання через агентство
  • Чого очікувати після прибуття
  • Як вибрати клініку
  • Потенційні недоліки

Це все позитивні моменти, які варто враховувати, коли ви намагаєтеся вирішити, чи підходить вам стоматологічний туризм. Якщо ви ще не читали наш путівник по лікуванню зубів за кордоном, перегляньте його, щоб отримати більше порад та інформації.

Якщо ви хочете дізнатися, у скільки вам обійдеться стоматологічна операція, ви можете запросити безкоштовний розрахунок прямо зараз. Просто введіть кілька даних, і незабаром ви отримаєте інформацію про вартість лікування у рекомендованих стоматологів в Угорщині.

Висновок

Тепер зрозуміло, чому так багато людей обирають імплантацію зубів в Угорщині. Країна має гарну репутацію, коли мова йде про стоматологічний туризм. Тим не менш, є ще багато чого, що потрібно врахувати при прийнятті рішення про те, чи підходить вам стоматологічний туризм в Угорщині.

Ми сподіваємося, що цей посібник допоміг вам розібратися у своїх можливостях і підготуватися до подорожі, якщо ви вирішите її здійснити.

Не забувайте, що ви можете отримати безкоштовну пропозицію на стоматологічну операцію в Угорщині, натиснувши на кнопку нижче. Просто введіть кілька деталей, і один з наших представників стоматологічного туризму зв’яжеться з вами і надасть безкоштовну пропозицію на необхідну вам роботу. Ви можете бути здивовані, скільки ви можете заощадити, поїхавши на лікування в Угорщину!

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНОЮ оцінкою!

За запитом та
без жодних зобов’язань з вашого боку.

100% безкоштовна консультація. Ми аналізуємо вашу ситуацію, ваші потреби та очікування. І оцінюємо бюджет, необхідний для : Переліт + готель + таксі + лікування.

Ви завжди зберігаєте повний контроль над процесом. Повний душевний спокій.

Про автора

Laurence

Мене звати Лоуренс Танг. Я медичний письменник з науковими знаннями в кількох галузях. Нещодавно я писав про такі терапевтичні напрямки, як ревматологія та гіперхолестеринемія. Я також маю досвід у геноміці, епігенетиці, молекулярній біології та біохімії. Я допомагаю цьому сайту публікувати якісні статті про медичний туризм.

‍👩‍⚕ ОТРИМАТИ ЦІНУ ➡️