Баріатрична хірургія в Тунісі

баріатрична хірургія туніс 1
Написано Maria

Метою баріатричної хірургії є обмеження кількості їжі, яку може вмістити шлунок, що сприяє схудненню. Найпоширеніші баріатричні операції в Тунісі – це балонна хірургія шлунка, бандажування шлунка, рукавна гастректомія і шунтування шлунка. У цій статті ви дізнаєтеся все про баріатричну хірургію в Тунісі та деталі кожної процедури.

NaykrashchaKlinika.com інформує про баріатричну хірургію в Тунісі та допомагає записатися на операцію до кваліфікованих хірургів. Ця інформація надається виключно в інформаційних цілях і не може замінити консультацію медичного працівника.

Ціна на баріатричну операцію в Тунісі

Ціна шунтування шлунка в Тунісі становить 4 300 євро. Шлунковий рукав коштує 3800 євро. Бандажування шлунка коштує 3500 євро. А вартість шлункового балона в Тунісі становить 1900 євро. Ці ціни можуть змінюватися в залежності від репутації клініки, хірурга і тривалості перебування.

ПроцедураЦіна в євроТривалість перебування
Шунтування шлунка4300 €6 днів
Шлунковий рукав3800 €6 днів
Бандаж шлунковий3500 €4 дні
Шлунковий балон1900 €1 день

Що таке баріатрична хірургія в Тунісі?

Баріатрична хірургія або хірургія ожиріння – це операція, яка дозволяє пацієнтам швидше відчути себе повноцінними. Це лікування для пацієнтів, які страждають на прогресуюче ожиріння, які потребують швидкого схуднення.

Як правило, пацієнти, які проходять цю операцію, мають ІМТ понад 40, або 35, якщо є супутні захворювання. Ця операція проводиться в Тунісі найкращими фахівцями, існує дуже суворий моніторинг, а пацієнтами до і після операції опікуються кілька спеціалістів, зокрема психолог і дієтолог.

Бандажування шлунка

Бандажуванняшлунка – популярна процедура лікування ожиріння в Тунісі. Вона виконується дуже швидко, менше ніж за годину, а ускладнення дуже рідкісні.

Вона передбачає встановлення надувного кільця, схожого на повітряну кульку, яке зменшує всмоктування поживних речовин.

Рукавна гастректомія

Під час рукавної гастректомії видаляється велика частина шлунка, а на її місці за допомогою трубки під час операції формується вузька трубка. При цій операції надлишкова частина шлунка видаляється назавжди.

Таким чином, пацієнт буде змушений їсти невеликими порціями повільно. Ця процедура також знижує рівень гормону, що відповідає за апетит, тому ситість можна відчути дуже швидко після їжі.

Шунтування шлунка

Шунтування шлунка використовується в баріатричній хірургії. Це обмежувальний механізм, який вкорочує травну систему. Іншими словами, всмоктування їжі, що потрапляє в шлунок, зменшується, що сприяє швидкому схудненню.

Ця практика передбачає розрізання верхньої частини шлунка для створення невеликого мішечка, який з’єднується з тонким кишечником петлею. Ступінь всмоктування залежить від довжини петлі.

Шлунковий балон

Шлунковий балон – це тимчасовий, нехірургічний медичний пристрій, який передбачає ендоскопічне введення балона в шлунок. Цей балон, наповнений фізіологічним розчином, займає місце в шлунку і зменшує відчуття голоду, оскільки пацієнт швидше відчуває насичення.

Шлунковий балон Allurion Elipse – це пристрій, який залишається на місці в шлунку протягом 6 місяців, перш ніж виводиться природним шляхом. Як правило, спостерігається втрата ваги на 15%.

Який профіль кандидата на баріатричну операцію в Тунісі?

Баріатрична хірургія в Тунісі призначається людям, які бажають схуднути, але страждають на важку форму ожиріння або мають супутні захворювання.

Баріатрична хірургія може розглядатися як терапевтичний варіант, якщо пацієнт:

  • Має індекс маси тіла 40 і більше (важка форма ожиріння).
  • Має індекс маси тіла від 35 до 40, але має проблеми зі здоров’ям, такі як діабет та/або гіпертонія.

Операції при ожирінні можуть призвести до втрати до 50% зайвої ваги, але слід пам’ятати, що це не диво. Пацієнт повинен бути залучений до процесу, щоб досягнуте зниження ваги можна було підтримувати протягом тривалого часу, дотримуючись здорового способу життя і регулярно виконуючи фізичні вправи.

Після того, як всі умови будуть виконані і пацієнт буде готовий докласти необхідних зусиль, операція може бути проведена.

Як проводиться баріатрична хірургія в Тунісі?

Якщо ви вирішили зробити баріатричну операцію, результат гарантований. Насправді, ви будете оточені командою лікарів, які є випускниками не тільки медичного факультету, а й кращих університетів світу, і вас будуть супроводжувати найкращим чином.

Важливо пам’ятати, що кандидати на баріатричну операцію проходять довгий процес, від передопераційного до післяопераційного. Мета полягає в тому, щоб все пройшло максимально гладко.

Перед баріатричною операцією

Перш за все, пацієнт проходить повне 6-місячне медичне обстеження, яке може проводитися в обраному для операції закладі в Тунісі або у спеціалістів. Мета цього обстеження – визначити, чи дійсно пацієнт готовий до операції, а також проінформувати його про всі процедури.

З першого місяця спостереження пацієнт зустрічається з хірургом, психологом, дієтологом,ендокринологом таанестезіологом. Залежно від стану здоров’я, він також може відвідувати інших спеціалістів, таких як кардіологи та пульмонологи.

Після цього проводиться повна оцінка загального стану пацієнта і його ожиріння, а також враховується психологічний стан пацієнта, щоб операція пройшла максимально гладко. Після того, як оцінка проведена і спостереження завершено, пацієнт може нарешті пройти баріатричну операцію для схуднення.

Сама операція

У переважній більшості випадків баріатрична хірургія виконується за допомогою лапароскопії, яка передбачає введення зонда з камерою в черевну стінку без її розтину. Операція займає близько 1 години для бандажування шлунка, 2 години для рукавної операції, до 3 годин для шунтування і 30 хвилин для введення шлункового балона.

Шунтування, бандажування шлунка та рукавне бандажування проводяться під наркозом, пацієнт залишається в післяопераційній палаті протягом 1-2 годин, йому дають знеболювальні препарати, щоб зменшити біль. Для перевірки результатів операції на наступний день проводиться рентгенологічне обстеження, після чого пацієнт може вставати з підтримкою.

Перебування в лікарні нетривале, залежно від загального стану пацієнта, і зазвичай триває від 2 до 8 днів, залежно від типу операції.

Запобіжні заходи після баріатричної операції

Після операції пацієнту надається відпустка, яка може тривати від 15 до 30 днів, залежно від загального стану пацієнта.

Після такого типу операцій слід відновлювати прийом їжі поступово, оскільки іноді це може бути болісно. Щоб уникнути блювоти і болю, прийом їжі ділять на невеликі порції, а перші кілька днів їжа виключно рідка. Після цього протягом декількох тижнів їжу подрібнюють, перш ніж можна буде повернутися до твердої їжі.

Слід зазначити, що після операції кількість їжі постійно зменшується. Фахівці наполегливо радять припинити прийом їжі при перших ознаках переповнення та здуття живота. Також бажано уникати пиття під час їжі.

Після схуднення і зменшення кількості з’їденої їжі у багатьох пацієнтів можна спостерігати дефіцит поживних речовин. Саме тому проводиться ряд контрольних оглядів, 4 контрольних огляди в перший рік і один раз на рік в подальшому. У разі виявлення дефіциту фахівець призначає відповідні харчові добавки.

Нарешті, метою баріатричної хірургії є позбавлення від зайвої ваги в довгостроковій перспективі, тому пацієнту потрібно буде докласти необхідних зусиль, щоб операція була успішною. Це означає дотримання збалансованої дієти і регулярні фізичні вправи.

Тривалість перебування в Тунісі

Ціна баріатричної хірургії залежить від типу операції і тривалості медичного перебування в Тунісі. Ось приблизний прайс-лист, щоб дати вам уявлення:

  • Шлунковий бандаж: від 3500 євро за 4 дні;
  • Шлунковий рукав: від 3800 євро за 4 дні;
  • Шунтування шлунка: від 4300 євро за 6 днів;
  • Шлунковий балон: від 1900 євро за 1 день.

Ціни також варіюються в залежності від тяжкості ожиріння пацієнта і складності операції.

Звичайно, вам також потрібно буде врахувати вартість післяопераційного спостереження і перевірок для виявлення будь-яких недоліків.


Якщо вам важко прийняти рішення, ми можемо допомогти вам зробити операцію успішною і за меншу ціну.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНОЮ оцінкою!

За запитом та
без жодних зобов’язань з вашого боку.

100% безкоштовна консультація. Ми аналізуємо вашу ситуацію, ваші потреби та очікування. І оцінюємо бюджет, необхідний для : Переліт + готель + таксі + лікування.

Ви завжди зберігаєте повний контроль над процесом. Повний душевний спокій.

Про автора

Maria

Мене звати Марія. Я маю понад 10 років досвіду роботи менеджером з маркетингу в медичній галузі. Я успішно вивела на ринок кілька продуктів, включаючи медичні вироби, і маю велику пристрасть до продажів і маркетингу.

‍👩‍⚕ ОТРИМАТИ ЦІНУ ➡️