Лікування хвороби Альцгеймера в Туреччині

Розглядаєте можливість лікування хвороби Альцгеймера в Туреччині? Цей посібник містить все, що вам потрібно знати про процедуру, одужання та вартість лікування в Стамбулі. Запросіть пропозицію і отримайте найкращу ціну для успішної терапії в Туреччині.

NaykrashchaKlinika.com надає інформацію про лікування хвороби Альцгеймера в Туреччині і допомагає записатися на операцію до кваліфікованих турецьких хірургів. Ця інформація надана виключно в інформаційних цілях і не призначена для заміни консультації медичного працівника.

Скільки коштує лікування хвороби Альцгеймера в Туреччині?

Середня вартість діагностики та лікування хвороби Альцгеймера в Стамбулі становить близько 6 800 євро. Ціна варіюється від закладу до закладу. Для пацієнта з хворобою Альцгеймера ціна консультації невролога варіюється від 120 до 150 євро в Стамбулі.

Консультація спеціаліста120 €
МРТ головного мозку650 €
Комп’ютерна томографія500 €
Електроенцефалографія250 €
Терапія стовбуровими клітинами5500 €
Глибока стимуляція мозку25000 €

Вступ

Хвороба Альцгеймера – це розлад мозку, який вражає мільйони людей у всьому світі, ускладнюючи повсякденне життя пацієнтів та їхніх родин.

Раннє лікування має вирішальне значення для уповільнення прогресування цього типу деменції та покращення якості життя хворих.

Завдяки своїй передовій медичній інфраструктурі, конкурентоспроможним цінам і міжнародно визнаному досвіду, Туреччина стає найкращим місцем для лікування хвороби Альцгеймера.

Що таке хвороба Альцгеймера?

Хвороба Альцгеймера – це прогресуюча дегенерація нейронів. Це нейродегенеративне захворювання в першу чергу вражає нейрони в гіпокампі – структурі мозку, розташованій у скроневій частці, яка має важливе значення для пам’яті та навчання.

Дегенерація, яку приписують хворобі Альцгеймера, пов’язана зі змінами у двох молекулах мозку:

  • Амілоїдний бета-пептид: накопичуючись аномально, він створює амілоїдні бляшки, які є токсичними для нервових клітин.
  • Тау-протеїн : модифікований, він дезорганізується і проникає в нейрони шкідливими нитками.

За даними Інституту Пастера, лише на хворобу Альцгеймера припадає 70% хворих на деменцію.

Хвороба вражає переважно людей похилого віку (65 років і старше), причому жінки хворіють значно частіше, ніж чоловіки. Однак нерідко діагноз ставлять і в молодшому віці.

Хвороба Альцгеймера першою вражає короткочасну пам’ять .

Однак на пізній стадії хвороба поширюється по всьому мозку, впливаючи на інші когнітивні функції, пов’язані з мовою, навчанням і міркуванням.

Фізичний занепад , що призводить до інвалідності та залежності, а також значні психіатричні симптоми вимагають комплексної медичної допомоги.

Читайте наш звіт про екзосомну терапію в Туреччині.

Які ознаки ранньої стадії хвороби Альцгеймера?

Перші ознаки хвороби Альцгеймера часто малопомітні і можуть бути пов’язані з нормальним старінням.

Тим не менш, наступні ознаки наводять на певні роздуми:

  • Проблеми з пам’яттю, наприклад, забування недавньої інформації або важливих подій, або пошук простих слів;
  • Труднощі з плануванням або управлінням певними звичними завданнями чи вирішенням проблем;
  • Втрата орієнтирів (у просторі та/або часі), наприклад, втрата орієнтирів у знайомих місцях;
  • Зміни в настрої або поведінці (дратівливість, тривога, депресія).

Якщо ви відчуваєте будь-який з цих симптомів, які можуть призвести до різноманітних повсякденних проблем, важливо проконсультуватися з медичним працівником для ретельного обстеження.

Прочитайте наш звіт про трансплантацію легенів у Стамбулі.

Що таке 3 стадії хвороби Альцгеймера?

Оскільки хвороба Альцгеймера є дегенеративним захворюванням, симптоми змінюються і множаться з часом у міру погіршення стану.

Прогресування цієї форми деменції, яка поділяється на три стадії, характеризується різними симптомами:

  • Легкі порушення : уражається лише ділянка мозку, що відповідає за короткочасну пам’ять. Ця рання стадія характеризується дедалі частішими випадками забудькуватості;
  • Помірне ураження : уражені різні ділянки мозку. Ця проміжна стадія характеризується втратою автономії та труднощами з розпізнаванням близьких пацієнту людей;
  • Важка хвороба : множинні та обширні ураження мозку. Ця термінальна фаза характеризується мовними розладами, повною втратою самостійності та пам’яті, а також появою галюцинацій.

Очевидно, що симптоми варіюються від одного хворого до іншого, причому прояви можуть перекриватися або бути більш вираженими у деяких людей.

Читайте наш звіт про лікування стовбуровими клітинами в Туреччині.

Як можна виявити хворобу Альцгеймера в Туреччині?

На жаль, не існує надійного тесту для раннього виявлення хвороби Альцгеймера.

Під час неврологічної консультації, яка включає фізичний і психічний огляд, фахівець опитує пацієнта і тих, хто його оточує. Це дозволяє фахівцю виключити інші можливі причини представлених симптомів. Одночасно збирається історія хвороби пацієнта (особиста і сімейна).

Скринінг на хворобу Альцгеймера включає в себе ряд тестів:

  • Нейропсихологічні тести : оцінюють певні неврологічні функції (пам’ять, виконання простих завдань, рефлекси тощо) і виявляють когнітивні розлади;
  • Біологічні аналізи : аналіз крові та люмбальна пункція використовуються для вимірювання маркерів (бета-амілоїд і тау-протеїни);
  • ЕЕГ (електроенцефалограма) для діагностики деменції типу Альцгеймера;
  • Медична візуалізація : CT-SCAN (комп’ютерна томографія), МРТ (магнітно-резонансна томографія): використовуються для виявлення старечих бляшок (амілоїдних бляшок) та діагностики або оцінки хвороби Альцгеймера.

Лікування хвороби Альцгеймера в Туреччині

Методи лікування визначає невролог на основі різних критеріїв : віку пацієнта, інших патологій і стадії захворювання.

На сьогоднішній день жодна терапія або операція не може вилікувати хворобу Альцгеймера. Однак можна вжити ряд терапевтичних заходів, щоб зупинити процес:

  • Медикаментозне лікування : метою є зменшення або навіть усунення симптомів, а також уповільнення прогресування хвороби.

Лікар може призначити один з 4 препаратів, які зараз доступні на ринку: донепезил, ривастигмін, галантамін (інгібітори ацетилхолінестерази) і мемантин.

  • Транскраніальна імпульсна стимуляція (TPS): полегшує симптоми, покращує когнітивні здібності та сповільнює прогресування хвороби у пацієнтів з легкими та помірними порушеннями.
  • Психіатрична терапія : спрямована на зменшення поведінкових проблем з урахуванням психологічного впливу хвороби;
  • Реабілітаційна терапія : спрямована на збереження функціональної спроможності якомога довше.
  • Впровадження фізичних і розумовихзаходів для поліпшення якості життя пацієнтів і тих, хто їх оточує.

Допомога при хворобі Альцгеймера вимагає регулярного спостереження з боку медиків. Це дає можливістьадаптувати лікування в разі виникнення побічних ефектів, одночасно спостерігаючи за прогресом пацієнта і розвитком хвороби.

Які найкращі лікарні в Стамбулі для лікування хвороби Альцгеймера?

У Стамбульській агломерації, яка розкинулася на березі символічної протоки Босфор, розташовано багато відомих закладів для лікування хвороби Альцгеймера.

Деякі з них всесвітньо відомі завдяки високоякісному догляду та передовим технологіям.

До них відносяться, зокрема

  • Меморіальна лікарня Шишлі;
  • Лікарня головного мозку в Пістанбулі;
  • Міжконтинентальна лікарня Хісар;
  • Університетська лікарня Медіполь Мега;
  • Лікарні Флоренс Найтінгейл.

Чому варто обрати Стамбул для лікування хвороби Альцгеймера?

Розташування Стамбула між Європою та Азією робить його популярним напрямком для медичного туризму.

Вибір відомої лікарні в Стамбулі для лікування хвороби Альцгеймера дозволить вам скористатися найсучаснішим медичним обслуговуванням за більш доступною ціною , ніж у багатьох інших країнах.

Більшість медичних закладів у Стамбулі мають міжнародну сертифікацію JCI (Joint Commission International) або акредитовані за стандартами ISO. Це гарантує високу якість обслуговування та безпеку пацієнтів.

У цих лікарнях і клініках зосереджені спеціалізовані навички та найсучасніше обладнання, пропонуючи при цьому персоналізовану, ефективну допомогу.

Більше того, щоб зменшити необхідність подорожей для іноземних пацієнтів, деякі неврологи навіть пропонують відеоконсультації.

Стародавнє місто Константинополь також пропонує медичним мандрівникам та їхнім опікунам багатий і різноманітний досвід. У цьому мегаполісі, де поєднуються історія та сучасність, пересуватися легко завдяки широкому спектру послуг міського транспорту.

Завдяки помірному клімату і близькості до моря, Стамбул пропонує заспокійливе і відновлююче середовище для людей з хворобою Альцгеймера та їхніх опікунів, які шукають якісної медичної допомоги.

Це прибережне місто пропонує широкий вибір варіантів проживання, від розкішних готелів до недорогих квартир, що дозволяє кожному знайти місце, яке відповідає його потребам і бюджету під час подорожі на лікування.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНОЮ оцінкою!

За запитом та
без жодних зобов’язань з вашого боку.

100% безкоштовна консультація. Ми аналізуємо вашу ситуацію, ваші потреби та очікування. І оцінюємо бюджет, необхідний для : Переліт + готель + таксі + лікування.

Ви завжди зберігаєте повний контроль над процесом. Повний душевний спокій.


Поширені запитання про хворобу Альцгеймера в Туреччині

Як можна запобігти хворобі Альцгеймера?

Ведення максимально здорового способу життя (збалансоване, якісне харчування, регулярні заняття спортом і пізнавальною діяльністю) та соціальна активність – ось основні поради, які допоможуть знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Які нові методи лікування хвороби Альцгеймера?

Леканемаб© (вже продається в США) та Донанемаб© – перші препарати, призначені для уповільнення прогресування хвороби Альцгеймера. Їх маркетинговий дозвіл Європейське агентство з лікарських засобів має отримати у 2024 році.

Скільки живе людина з хворобою Альцгеймера?

Як і будь-яке важке захворювання, хвороба Альцгеймера скорочує тривалість життя хворих. В середньому вона становить від 8 до 20 років, але це залежить насамперед від загального стану здоров’я пацієнта та способу догляду за ним.

Чи швидко прогресує хвороба Альцгеймера?

Перебіг хвороби Альцгеймера варіюється від людини до людини. Однак вік, в якому з’являються перші симптоми, має вплив. Хвороба Альцгеймера, на яку захворіли у віці 65 років, зазвичай розвивається в 2 рази повільніше, ніж у віці 70 років.

Як ми можемо сповільнити прогресування хвороби Альцгеймера?

Хоча ліки можуть затримати прогресування хвороби, люди, які оточують пацієнта, також відіграють вирішальну роль. Ця практична та емоційна підтримка в поєднанні з регулярними стимулюючими заходами допомагає сповільнити прогресування хвороби і зберегти автономію пацієнта.

Чи існують ліки від хвороби Альцгеймера?

На сьогоднішній день не існує ліків від хвороби Альцгеймера. Існуючі ліки спрямовані на зменшення симптомів і сповільнення прогресування хвороби, або навіть на її зворотний розвиток. Дослідження тривають, щоб знайти більш ефективні методи лікування.


‍👩‍⚕ ОТРИМАТИ ЦІНУ ➡️